Veršienos kepsnys
- Augalinis aliejus , 2 valgomieji šaukštai
- Veršienos kumpis , 1,5 kilogramo
- Fifos arba kriaušės , 0,5 kilogramo
- Svogūnas , 1 vienetas
- Sausas baltas vynas , 0,8 stiklinės
- Lauro lapai , 4 vienetai
- Druska , 1 žiupsnelis
- Petražolės
Įkaitinkite orkaitę iki 220°C temperatūros. Aliejų įkaitinkite storadugniame kepimo inde ant vidutinės liepsnos. Įkaitus aliejui dėkite mėsą ir apkepinkite ją iš visų pusių. Išimkite veršieną iš kepimo indo ir sudėkite į jį perpjautas figas arba kriaušes.
Kaitinkite kriaušes ar figas, kol suminkštės, bet neištiš (apie 5 min). Sudėkite vaisius į lėkštę. Tame pačiame kepimo inde pakepinkite svogūną, periodiškai pamaišant, kad neprikeptų, kol gražiai pagels ir suminkštės (apie 10 min). Į indą su pakepintais svogūnais sudėkite veršieną. Po mėsa pakiškite lauro lapelius, o mėsą apibarstykite druska bei pipirais ir viską užpilkite vynu. Indą uždenkite ir kepkite orkaitėje apie 1 valandą, vieną kartą apverčiant. Mėsa turėtų būti beveik pilnai iškepusi.
Išimkite kepimo indą iš orkaitės. Atidengę, sudėkite ankščiau paruoštas figas arba kriaušes, atsargiai panardinant vaisius į kepimo sultis. Kepimo indą uždenkite ir įdėję atgal į orkaitę, dar kepkite 15 minučių. Perkelkite veršieną ant pašildytos didelės lėkštės. Kepimo inde likusį skystį, vaisius ir svogūnus pavirkite ant vidutinės liepsnos 4 - 5 minutes, atsargiai pamaišant, kol padažas šiek tiek pradės tirštėti (ištraukus šaukštą, ant jo pasilieka plona padažo "plėvelė"). Prieš pateikdami, supjaustykite veršieną, užpilkite padažu su vaisiais ir svogūnais, papuoškite petražolėmis.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųVirti burokėliai bus skanesni ir turės daugiau vertingų medžiagų, jei juos virsite nesūdytame vandenyje.
Rodyti kitą patarimą