Greita paieška
Receptai
Draugai

Veršienos kepsnys

Veršienos kepsnys
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Paruošimo laikas:
Ingredientai:
  • Augalinis aliejus , 2 valgomieji šaukštai
  • Veršienos kumpis , 1,5 kilogramo
  • Fifos arba kriaušės , 0,5 kilogramo
  • Svogūnas , 1 vienetas
  • Sausas baltas vynas , 0,8 stiklinės
  • Lauro lapai , 4 vienetai
  • Druska , 1 žiupsnelis
Papuošimui:
  • Petražolės
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C temperatūros. Aliejų įkaitinkite storadugniame kepimo inde ant vidutinės liepsnos. Įkaitus aliejui dėkite mėsą ir apkepinkite ją iš visų pusių. Išimkite veršieną iš kepimo indo ir sudėkite į jį perpjautas figas arba kriaušes.

  2. Kaitinkite kriaušes ar figas, kol suminkštės, bet neištiš (apie 5 min). Sudėkite vaisius į lėkštę. Tame pačiame kepimo inde pakepinkite svogūną, periodiškai pamaišant, kad neprikeptų, kol gražiai pagels ir suminkštės (apie 10 min). Į indą su pakepintais svogūnais sudėkite veršieną. Po mėsa pakiškite lauro lapelius, o mėsą apibarstykite druska bei pipirais ir viską užpilkite vynu. Indą uždenkite ir kepkite orkaitėje apie 1 valandą, vieną kartą apverčiant. Mėsa turėtų būti beveik pilnai iškepusi.

  3. Išimkite kepimo indą iš orkaitės. Atidengę, sudėkite ankščiau paruoštas figas arba kriaušes, atsargiai panardinant vaisius į kepimo sultis. Kepimo indą uždenkite ir įdėję atgal į orkaitę, dar kepkite 15 minučių. Perkelkite veršieną ant pašildytos didelės lėkštės. Kepimo inde likusį skystį, vaisius ir svogūnus pavirkite ant vidutinės liepsnos 4 - 5 minutes, atsargiai pamaišant, kol padažas šiek tiek pradės tirštėti (ištraukus šaukštą, ant jo pasilieka plona padažo "plėvelė"). Prieš pateikdami, supjaustykite veršieną, užpilkite padažu su vaisiais ir svogūnais, papuoškite petražolėmis.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Virti burokėliai bus skanesni ir turės daugiau vertingų medžiagų, jei juos virsite nesūdytame vandenyje.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtos “gėlytės” Maltos vištienos Kijevo kotletai Mieliniai čeburėkai Čenakai Pievagrybių padažas Marinuota strimele
Reklama
Prisijunk prie mūsų!