Greita paieška
Receptai
Draugai

Vištiena dižono garstyčių padaže su bulvių koše ir troškintais žirneliais

Vištiena dižono garstyčių padaže su bulvių koše ir troškintais žirneliais
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Vištiena (blauzdelės, kulšelės ar krūtinėlės) , 4 vienetai
  • Sviestas, kambario temperatūros , 2 valgomieji šaukštai
  • Dižono garstyčios , 2 valgomieji šaukštai
  • Grietinėlė , 200 mililitrų
  • Sultinys, daržovių , 200 mililitrų
  • Šalotinis svogūnas , 1 vienetas
  • Kietasis sūris , 100 gramų
  • Petražolės, šviežios , 1 pundelis
  • Žalieji žirneliai (švieži ar šaldyti) , 300 gramų
  • Bulvių, šviežių , 600 gramų
  • Sviestas , 100 gramų
  • Salotos lapai , 4 vienetai
  • Pienas , 100 mililitrų
  • Druska, Pipirai
  • Muskato riešutas, maltas , 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Kambario temperatūros sviestą išsukti su garstyčiomis. Masę sumaišyti su vištiena ir padėti valandai į šaldytuvą.

  2. Įkaitinti keptuvę ir į ją sudėti vištieną su sviesto - garstyčių marinatu . Kepti po 3 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Vištieną pagardinti druska, pipirais, supilti sultinį. Sultiniui užvirus, ugnį sumažinti į ir troškinti vištieną dar pusvalandį (jei naudojate krūtinėlę, troškinti reikia 15 minučių).

  3. Vištieną apversti ir supilti grietinėlę. Grietinėlei užvirus , uždengus dangtį, troškinti dar 10 - 15 minučių. Vištieną kartu su padažu perdėti į ą (gilią skardą, apibarstyti sūriu ir kepti iki 220°C temp. įkaitintoje orkaitėje 5 - 10 minučių (sūris turi visiškai išsilydyti)

  4. Išlydyti sviestą, nuimti baltą putelę ir palaikyti sviestą ant ugnies dar 1 minutę, kol taps sodresnės spalvos ir pradės skleisti riešutų bei karamelės kvapą. Sviestą per sietelį perkošti.

  5. Bulves, nuskusti, perpjauti į 4 dalis ir virti pasūdytame vandenyje 30 min. Nukošti, sutrinti košės trintuvu, supilti pašildytą pieną, 2/3 perkošto sviesto, berti muskato riešuto, druskos, pipirų bei dar kartą viską sutrinti.

  6. Kubeliais susmulkinti svogūną. Keptuvėje įkaitinti likusį filtruotą sviestą ir jame pakepinti svogūną (3 min.), sudėti žirnelius, apibarstyti druska ir baltaisiais pipirais, smulkintais petražolių lapeliais. Gerai išmaišyti.

  7. Salotas sudėti ant žirnelių taip, kad padengtų visą keptuvės plotį ir ,uždengus, troškinti 20 minučių.

    Vištieną patiekti su garstyčių padažu, bulvių koše, žaliais žirneliais ir salotų lapais, suvyniotais į vamzdelius.

    Skanaus!

Čiop Čiop
 
 
Komentarai0
Ar žinote, kad...

Išvalyti grybai nepajuos, jei juos subersite į puodą su šaltu, truputį pasūdytu vandeniu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Tiršta vištienos ir pievagrybių sriuba Dešrelės su bulvėmis Karšti sumuštiniai su sūriu Nugarinės šašlykas Želė tortas „Vasarėlė“ GRYBAI  SU BALTU PADAŽU
Reklama
Prisijunk prie mūsų!