Vištiena raudonojo vyno padaže su parmezano sūriu
- Pomidorai , 400 gramų
- Raudonas vynas , 200 mililitrų
- Svogūnai , 1 galva
- Česnakai , 2 skiltelės
- Raudonėliai (Oreganas) , 1 žiupsnelis
- Bazilikai , 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus , 5 valgomieji šaukštai
- Druska , 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai , 1 žiupsnelis
- Vištienos filė , 600 gramų
- Parmezano sūris , 100 gramų
- Kiaušinio baltymai , 2 vienetai
- Džiūvėsėliai , 5 valgomieji šaukštai
- Petražolės , 1 pundelis
- Aliejus , 30 mililitrų
- Druska , 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai , 1 žiupsnelis
Vištienos filė supjaustome gabalėliai (7 cm x 4 cm). Įtriname prieskoniais.
Išplakame baltymus iki putų.
Įkaitiname keptuvėje aliejų.
Filė gabalėlius pamirkome baltymuose. Apvoliojame džiūvėsėliuose ir apkepame iš abiejų pusių keptuvėje.
Apkeptus filė gabalėlius sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų riebalai.
Nulupame pomidorų odelę.
Supjaustome smulkiais kubeliais pomidorų mėsą.
Įkaitiname keptuvėje alyvuogių aliejų ir pakepiname susmulkintus svogūnus ir česnakus 1-2 minutes.
Sudedame pomidorus, prieskonius, supilame vyną ir gerai išmaišome.
Į padažą sudedame apkeptus filė gabalėlius, pabarstome sukapotomis petražolėmis. Padažas turi beveik iki pat viršaus apsemti vištieną. Troškiname 10 minučių uždengus.
Po to ant kiekvieno filė gabalėlio uždedame sūrio ir kepame dar 5 min., kol sūris išsilydo.
Aš patiekiau su makaronais, bet tinka ir ryžiai, ir bulvės. Skanaus :)
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei virtuvėje visada užtrunkate per ilgai – didelė tikimybė, kad daug laiko sugaištate ieškodama reikalingų indų, prietaisų ar daiktų. Todėl taupant laiką ypatingai svarbu tinkamas darbo vietos organizavimas. Susidėliokite daiktus taip, kad visa, ką naudojate kasdien, būtų patogiai padėta ir lengvai paimama.
Rodyti kitą patarimą