Vištiena troškinta moliūge
4-5 kg moliūgas
10 kumpelių
200 g džiovintų slyvų
200 g dziovintu abrikosų
2 rūgštūs obuoliai
50 g sviesto
druska
2 šaukštai medaus
prieskoniai vištienaiNupjauti moliūgo viršunę, išimti vidų, (bet sienelių kiek palikti) labai gerai sieneles ištrinti druska. Vištieną apibarstyti mėgstamais prieskoniais, lengvai pakepinti svieste. Džiovintus vaisius apiplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti penkias minutes, sumaišyti su vištiena ir dar patroškinti. Orkaitę įkaitinti iki 190 C. Moliūgą iš vidaus ištepti medumi, vištieną su vaisiais sudėti į moliūgą, dar pridėti obuolių, supjaustytų ketvirtadaliais, uždengti moliūgo dangčiu. Į skardą įpilti vandens. Moliūgą kepti apie dvi valandas. Patiekti kartu su moliūgo gabaliukais.
Skanaus smile.gif
- Komentuoti

Puikus patiekalas ir akiai ir skonio receptoriams.Tik jei moliūgas nedidelis- kept reikia trumpiau ( dvi val. aš kepiau svėrusį tarp 5-6 kg)
Panašūs receptai
Daugiau receptųJeigu tešlai trūksta druskos, tai ištirpinkite jos mažame kiekyje vandens arba pieno, supilkite į tešlą ir gerai ją išminkykite.
Rodyti kitą patarimą