Greita paieška
Receptai
Draugai

Vištiena troškinta moliūge

Vištiena troškinta moliūge
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai 1

Gaminimo instrukcija:
  1. 4-5 kg moliūgas
    10 kumpelių
    200 g džiovintų slyvų
    200 g dziovintu abrikosų
    2 rūgštūs obuoliai
    50 g sviesto
    druska
    2 šaukštai medaus
    prieskoniai vištienai

  2. Nupjauti moliūgo viršunę, išimti vidų, (bet sienelių kiek palikti) labai gerai sieneles ištrinti druska. Vištieną apibarstyti mėgstamais prieskoniais, lengvai pakepinti svieste. Džiovintus vaisius apiplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti penkias minutes, sumaišyti su vištiena ir dar patroškinti. Orkaitę įkaitinti iki 190 C. Moliūgą iš vidaus ištepti medumi, vištieną su vaisiais sudėti į moliūgą, dar pridėti obuolių, supjaustytų ketvirtadaliais, uždengti moliūgo dangčiu. Į skardą įpilti vandens. Moliūgą kepti apie dvi valandas. Patiekti kartu su moliūgo gabaliukais.
    Skanaus smile.gif

Komentarai1
Valentina Kazakevičienė

Puikus patiekalas ir akiai ir skonio receptoriams.Tik jei moliūgas nedidelis- kept reikia trumpiau ( dvi val. aš kepiau svėrusį tarp 5-6 kg)

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jeigu tešlai trūksta druskos, tai ištirpinkite jos mažame kiekyje vandens arba pieno, supilkite į tešlą ir gerai ją išminkykite.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virti briuselio kopūstai su sviestu Burokėlių salotos Grybų padažas Virtų bulvių cepelinai su mėsa Naminė pica Čenakai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!