Greita paieška
Receptai
Draugai

Vištienos - baklažanų suktinukai Marokietiškai

Vištienos - baklažanų suktinukai Marokietiškai
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Marinatui:
  • Česnakas , 2 skiltelės
  • Medus , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Alyvuogių aliejus , 2 valgomieji šaukštai
  • Kumino sėklos , 1 arbatinis šaukštelis
  • Kalendrų sėklos , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Cinamonas , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Aitrioji paprika , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Apelsinas , 0,5 vieneto
Reikės:
  • vištienos kumpelių kepsnelių Itališkame marinate (Šių gaminių galima įsigyti prekybos centruose „Maxima XX ir XXX“) , 0,5 kilogramo
  • Baklažanai , 1 vienetas
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Paprika , 1 vienetas
  • Juodieji pipirai , 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Baklažaną supjaustome įstrižais plonais (apie 0.5 cm) griežinėliais, pabarstome druska ir paliekame 10-15 min. pastovėti.
    Vištienos krūtinėlę supjaustome panašaus dydžio plonais gabalėliais. Pasūdome.

  2. Paruošiame marinatą: pašildom medų, išspaudžiam pusės apelsino sultis, kalendros ir kumino sėklas sutriname grūstuvėje, česnaką sukapojame smulkiai, sudedame likusius prieskonius - aitriąją papriką ir cinamoną. Marinatas gaunasi saldžiai aštrus ir labai kvapnus.

  3. Baklažano griežinėlius nušluostome nuo drėgmės ir druskos pertekliaus.
    Tuo pačiu marinatu marinuojame ir vištienos file gabalėlius ir baklažano griežinėlius.
    Paliekame pastovėti bent pusvalandį, dar geriau valandą.
    Papriką susipjaustome piršto storio gabalėliais.

  4. Tada imamės vyniojimo: ant baklažano griežinėlio dedame gabalėlį vištienos, paprikos pirštelį ir susukame vyniotinį ir smeigiame ant medinių iešmelių (pamirkytų vandeny, kad nedegtų kepant).
    Vyniotinio viršutinis sluoksnis gali būti tiek vištiena, tiek baklažanas.
    Tokiu būdu susukame visus suktinukus.

  5. Kepame ant grilio vis pavartydami.
    Labai skanu su aštriomis Marokietiškomis pomidorų salotomis - įvairių spalvų pomidorai pjaustomi griežinėliais, žalios alyvuogės, saldžiosios paprikos šiaudeliais, truputis aštraus pipiro, petražolių lapeliai, paskaninti balzaminiu actu, šlakeliu kokybiško alyvuogių aliejaus, žiupsneliu druskos ir pipirų.

Receptą atsiuntė Vita
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Verdančios žuvies kvapo nebus, jei puodą, kuriame ji verda, pridengsite lininio audinio gabalu ir ant jo užėsite dangtį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Kugelis su cukinija Sūrio padažas makaronams Pomidorų sriuba su ryžiais Purūs keksiukai Burokėlių mišrainė su majonezu Maltos vištienos Kijevo kotletai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!