Greita paieška
Receptai
Draugai

Vištienos pyragas

Vištienos pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 7 lankytojai 5

Kategorijos: Daržovės, Paukštiena
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Įdarui:
  • Vištienos šlaunelės , 4 vienetai
  • Svogūnai , 1 vienetas
  • Morkos , 3 vienetai
  • Salierų šaknys , 1 vienetas
  • Konservuoti kukurūzai , 150 gramų
  • Konservuoti pomidorai , 200 gramų
  • Juodieji pipirai
  • Čiobreliai , 1 arbatinis šaukštelis
  • Bazilikai , 1 sauja
  • Razinos , 1 sauja
  • Druska
  • Vanduo , 1 stiklinė
Reikės:
  • Bemielė Sluoksniuota tešla , 300 gramų
  • Aliejus , 4 valgomieji šaukštai
Pabarstymui:
  • Kmynai , 1 valgomasis šaukštas
Aptepimui:
  • Kiaušiniai , 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Mėsingas vištų šlauneles "nukaulinėjau". Odeles išmečiau, kauliukus palikau sultiniui virti. Mėsytę supjausčiau smulkiais gabalėliais ir apkepiau keptuvėje, kol gražiai pagelto.

  2. Mėsai apkepus, ją išėmiau.

  3. Toje pat keptuvėje apkepiau smulkiai supjaustytą didelį svogūną, sutarkuotą mažą salierą ir kubeliais pjaustytas morkas.

  4. Daržovėms apkepus, jas ir mėsą sukrėčiau į puodą, užpyliau stikline vandens ir patroškinau 10 min.

  5. Subėriau prieskonius, šviežią baziliką, susmulkintus pomidorus be odelių kartu su jų sultimis, nuplautas razinas be kauliukų, kukurūzus.

  6. Dar viską pamaišydama troškinau 15 min. ant nedidelės ugnies.

  7. Jei matysite, kad skysčio gerokai sumažėjo - įpilkite dar vandens.

  8. Paragaukite, ar visko užtenka. Jei taip, puodą su troškiniu nukeliam ir dirbam toliau.

  9. Kepimo skardą išklojau sluoskniuota bemiele tešla (perku jau iškočiotą), palikdama kraštus aukščiau, kad būtų prie ko tvirtinti "dangtį".

  10. Supyliau įdarą, išlyginau, kad jis vienodai pasiskirstytų.

  11. Švelniai paspausdama uždėjau viršutinį tešlos sluoksnį pirštais užspaudžiau kraštelius.

  12. Aštriu peiliu keliskart įstrižai įpjoviau viršų, kad kepant išeitų susidarę garai ir pyrago viršus nesusproginėtų.

  13. Aptepiau plaktu kiaušiniu ir pabarsčiau kmynais.

  14. Kepiau 190 laipsnių orkaitėje 50 minučių.

  15. SKANAUS!

Receptą atsiuntė Kristina
Komentarai5
As

Gaminau si patiekala, idaras gavosi skanus, bet tiesa pasakius man ta tesla visai prie nieko netiko. Taciau vyrui patiko. Bet nereikia pamirsti pamineti, kad jam viskas skanu.

Olia

Neatisvalgomas. Jau kepiau su vistiena ir su kalakuto mesa :)

Regina

Aciu uz recepta, kepiau siandien

Kristina

Mano šeimoje jis - mėgstamiausias :)

Aldona

Skaniai atrodo :)

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Šviežią mėsą bus lengviau pjaustyti, jei ją šiek tiek palaikykite šaldytuve.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės "Mantingos" tešlos Šviežių kopūstų sriuba Vištienos širdelių guliašas Troškintos kiaulienos kepenėlės Žemaičių blynai su faršu Įdaryti makaronų vamzdeliai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!