Greita paieška
Receptai
Draugai

Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“

Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“
Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Vištos šlaunelės , 3 vienetai
  • Virti kiaušiniai , 7 vienetai
  • Konservuoti žirneliai , 200 gramų
  • Konservuotos pupelės , 150 gramų
  • Juodosios alyvuogės , 50 gramų
  • Dirbtiniai juodieji ikrai , 50 gramų
  • Poras , 1 vienetas
  • Morka , 1 vienetas
  • Žalias kalafioras , 500 gramų
  • Česnakas , 2 skiltelės
  • Žali krapai , 1 saujelė
  • Žalias rozmarinas , 1 saujelė
  • Džiovinti laiškiniai česnakai , 1 arbatinis šaukštelis
  • Lauro lapeliai , 1 žiupsnelis
  • Juodieji pipirai , 1 žiupsnelis
  • Čiobreliai , 1 žiupsnelis
  • Druska , 1 valgomasis šaukštas
  • Želatina , 1 valgomasis šaukštas
  • Citrina , 1 riekė
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištieną išmirkyti.

  2. Nulupti nuo šlaunelių odelę.Trumpai pavirti ir nupilti vandenį.

  3. Toliau virti vandenyje su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais, laiškiniais česnakais, čiobreliais, šakele rozmarino, morka, poru.

    Virti ilgai, kol mėsa visiškai atsiskiria nuo kaulų. Daržoves ir aromatingus prieskonius geriau dėti į virimo pabaigą. Aš vandens pyliau daugiau, nes norėjau, kad šaltiena būtų skaidresnė.

  4. Kalafijorus apie 2 min. pavirti, kad būtų nepervirę.

  5. Išvirusią mėsą supjaustyti, šiek tiek pasilikti pamaišymui su daržovėmis, likusia iškloti lėkštės dugną. Viduryje padėti 3 stambiai supjaustytus kiaušinius.

  6. Konservuotus žirnelius ir pupeles nuvarvinti, įpjaustyti česnako, krapų, saują apvirtų kalafijorų žiedynų, įberti pagal skonį pipirų, druskos, suberti atsidėtą vištieną ir išmaišyti.

  7. Mišrainę suversti ant kiaušinių - suformuoti salą.
    Man prireikė pusės litro perkošto sultinio šaltienai. Kadangi vištieną viriau didesniame kiekyje vandens, norėdama kad šaltiena tikrai sustingtų dar papildomai ištirpinau sultinyje didelį šaukštą želatinos.

  8. Per kelis kartus, pilant šaukštu nuo lėkštės kraštų supilti sultinį. Staigiai ir iškarto pilant „sala“ gali išsilakstyti. Galiausiai šiek tiek jau stingstančio sultinio užpilti ir ant pačio vidurio - kad būtų tvirtas pagrindas florai ir faunai.

  9. Kai drebučiai jau beveik sušalę, metas Velykų salą papuošti. Joje, kaip rodo nuotraukos iš interneto, auga palmės, jūra drumzlina, nes lavos gabalai „puošia“ pakrantę.

    „Lavą“ suformavau iš juodųjų ikrų, pakrantes, apželdinau apvirtais kalafijorais. Palmės padarytos iš alyvuogių, suvertų ant rozmarino. Galiausiai labai paprastai pagaminau viščiukus. Juos ir palmes sudėjau ant visai sustingusio pagrindo.

  10. Šio patiekalo receptą, išvaizdą sugalvojau pati. Gaminau pagal savo šeimos skonį, tad jame galima daug ką keisti - vietoj pupelių galima naudoti kukurūzus, užpilti galima ne vištienos sultiniu, bet atskirai išvirtu daržovių su prieskoniais nuoviru su želatina - bus skaidriau, bet aš gaminau tradiciškai.

    Prieš patiekiant, saikingai apšlakstyti citrina.

Receptą atsiuntė Regina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Nemalonus šaldytuvo kvapas išnyks, jai jame pastatysite puodelį šviežiai užplikytos dar šiltos kavos.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Kreminė svogūnų sriuba Silkė su cinamonu Burokėlių salotos Kava kitaip Varškės apkepas Tarkuotų bulvių virtinukai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!