Greita paieška
Receptai
Draugai

Vyninė jautiena su ant grotelėmis paruošta polenta (patiekiama su brusketa)

Vyninė jautiena su ant grotelėmis paruošta polenta (patiekiama su brusketa)
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Jautienos nugarinė , 400 gramų
  • Vynas , 200 mililitrų
  • Česnakai , 2 skiltelės
  • Petražolės, šviežios, smulkintos , 1 valgomasis šaukštas
  • Rozmarinas, šviežias, smulkintas , 1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas , 200 gramų
  • Lauro lapai , 2 vienetai
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Kukurūzų dribsniai (polenta)
  • Juodieji pipirai
  • Duona (čiabatos)
  • Parmezano sūris
  • Aliejus
Gaminimo instrukcija:
  1. Sutrinti pipirus, česnako skilteles bei žalumynus. Mišiniu įtrinti mėsą, įdėti į polietileninį maišelį, užpilti vynu, sudėti laurų lapelius, užrišti ir laikyti 1 - 2 valandas kambario temperatūroje. Tada mėsą nusausinti ir kepti 180°C temperatūroje uždengus folija 30 minučių. Po to kepti dar 15 -20 minučių nuėmus foliją. Mėsa turi gražiai paskrusti.

  2. Į užvirusį vandenį palengva pilti polentą, nuolat maišant, kol sutirštės. Tada sudėti sviestą, sutarkuotą sūrį, petražoles ir rozmarinus, berti pipirų. Nukaitus, viską išmaišyti.

  3. Čiabatą supjaustyti vieno centimetro riekelėmis, apšlakstyti aliejumi, druska, pipirais ir išspausti česnako. Kepti orkaitėje, grilio rėžimu, kol apskrus. Dar karštą duoną užbarstyti tarkuotu parmezano sūriu. Duonai atvėsus, patiekti patiekalą.

    Skanaus!

Čiop Čiop
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Žalioji arbata ne tik malšina troškulį, bet ir mažina nuovargį, gerina savijautą, bei kelia darbingumą.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Dešrelės su bulvėmis Nugarinės šašlykas Vištienos širdelių guliašas Grybų padažas Cukinija žiemai "Donecko" Burokėlių salotos
Reklama
Prisijunk prie mūsų!