Greita paieška
Receptai
Draugai

Vyniotinis iš ausų ir liežuvių

Vyniotinis iš ausų ir liežuvių
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • kiaulės liežuviai , 5 vienetai
  • Kiaulės ausys , 6 vienetai
  • Juodieji pipirai , 7 vienetai
  • Lauro lapai , 4 vienetai
  • Druska , 2 žiupsneliai
  • Želatina, sausa , 1 pakelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Ausis ir liežuvius išvirti su druska, pipirais bei lauro lapais. Išvirus, liežuvius nuvalyti (aš nuvalau ir ausis iki kremzlės, bet nebūtina). Atpjauti ausų storąsias dalis.

  2. Užpilui reikia stipraus želatinos tirpalo (maždaug 150 - 200 ml). Užpilą daryti pagal instrukciją, bet aš imu 1,5 ar 2 normas (naudoju sausą želatiną). Paruošti želatiną su sultiniu, kuris liko po liežuvių ir ausų virimo.

  3. Formą, kurioje bus daromas vyniotinis, iškloti maistine plėvelė. Tada įdėti kiaulės ausis. Ausis reikia dėti taip, kad dalys jų kabėtų. Tarpai tarp liežuvių užpildomi ausų mėsos gabaliukais.

  4. Pilti želatinos tirpalą taip, kad skystis tik pasirodytų ant paviršiaus. Išpylus, leisti pastovėti 10 - 15 minučių, kol tirpalas tolygiai pasiskirstys, o jei reikės - dar šiek tiek pridėti.
    Uždaryti kabančiomis ausimis. Sandariai užspausti plėvelės kraštus ir rankomis išspausti orą. Ant viršaus padėkite 1,5 - 2 kg svorio daiktą, kad slėgtųsi.
    Laikyti šaldytuve per nakt.

Receptą atsiuntė Kristina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Mielės greičiau pakils, jei jas užpilsite šiltu pienu su cukrumi.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vištienos širdelių guliašas Keptas kiaušinis duonoje "jaučio akis" Lietiniai su dešrelėmis Mielinė plonapadės picos tešla Fyllo krepšeliai su feta ir špinatais Dešrelės su bulvėmis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!