Vyniotinis su varškės įdaru
- Cukrus , 100 gramų
- Miltai , 3 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai , 3 vienetai
- Druska , 1 žiupsnelis
- Vanilinis cukrus , 1 valgomasis šaukštas
- Bananai , 1 vienetas
- Graikiniai riešutai , 50 gramų
- Kepimo milteliai , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Varškė neriebi , 400 gramų
- Grietinėlė , 3 valgomieji šaukštai
Paruošiamas varškės įdaras: varškė pertrinama per sietelį arba su grūstuve, įmušamas vienas kiaušinis, suberiamas cukrus (100 g), supilama grietinėlė ir viskas gerai išplakama. Varškės įdaras supilamas ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos (33x35) ir tolygiai paskirstomas.
Paruošiama biskvito tešla: trijų kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Tryniai išplakami su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Graikinai riešutai susmulkinami smulkintuvu (keletas riešutų pasiliekama vyniotinio papuošimui). Bananas taip pat susmulkinamas su smulkintuvu arba sutrinamas su grūstuve. Susmulkinti graikiniai riešutai, bananas, sumaišomi su trynių mase ir gerai išmaišoma. Suberiami persijoti miltai sumaišyti su kepimo milteliais ir išmaišoma. Kiaušinių baltymai su žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų ir atsargiai sumaišomi su biskvito tešla. Biskvito tešla tolygiai paskleidžiama ant varškės masės. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180°C temperatūroje apie 20 - 25 min.
Iškepęs biskvitas išverčiamas ant cukraus pudra pabarstyto kepimo pop., suvyniojamas į volelį, kad varkės įdaras būtų viduje ir atvėsinamas.
Skanaus.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųPrieš kepdami ar virdami vištieną, ištrinkite ją citrinos sultimis – mėsa bus balta ir sultinga.
Rodyti kitą patarimą