Ypatingas varškės pyragas su obuoliais
- Kiaušiniai , 3 vienetai
- Sviestas , 100 gramų
- Cukrus , 200 gramų
- Vanilinis cukrus , 1 pakelis
- Romas , 40 mililitrų
- Citrinos Žievelės , 1,5 arbatinio šaukštelio
- Miltai , 75 gramai
- Kepimo milteliai , 1 pakelis
- Pudingas vanilinis , 1 pakelis
- Varškė, liesa , 750 gramų
- Grietinėlė, 35 % riebumo , 200 gramų
- Druska , 1 žiupsnelis
- Obuoliai , 4 vienetai
- Abrikosų uogienė , 4 valgomieji šaukštai
- Cukraus pudra , 1 valgomasis šaukštas
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir trynius su sviestu išsukti iki purumo.
Maišant sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę.
Įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius.
Sudėti varškę, supilti grietinėlę.
Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Tešlą supiltį į sviestu išteptą skarda ir gražiai išlyginti.
Pasiruošti obuolius. Juos nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius.
Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų).
Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi.
Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti.
Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra.
- Komentuoti

skaniai atrodo

Labai uzsimaniau sio pyrago :)

Pasiilgau obuolių pyrago...
Panašūs receptai
Daugiau receptųGražų baltą glajų kepiniams puošti pasigaminsite,jei cukrų suksite ne su vandeniu, o su pienu ir keletu lašų citrinos sulčių.
Rodyti kitą patarimą