Greita paieška
Receptai
Draugai

Ypatingi paprikos gabalėliai jaukiam rudens vakarui

Ypatingi paprikos gabalėliai jaukiam rudens vakarui
Rekomenduojame:
Įvertino 5 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • raudonos paprikos , 2 vienetai
  • Aliejus , 70 mililitrų
Tešlai:
  • Kvietiniai miltai , 190 gramų
  • Vanduo , 80 mililitrų
  • Druska , 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Kruopščiai nuplauname paprikas, išimame sėklytes ir supjaustome maždaug 2 cm pločio bei 4 cm ilgio gabalėliais.

  2. Pasiruošiame tešlą: miltus sumaišome su druska, palengva pilame vandenį ir rankomis minkome taip, kad tešla gautųsi minkšta bei puri, bet ne per sausa ir ne per lipni.

  3. Imame nedidelius gabalėlius tešlos ir kiekvieną paprikos gabalėlį įvyniojame į tešlą, kiek įmanoma plonesniu sluoksniu, bet taip, kad nesimatytų pati paprika. Galima vynioti ir į iškočiotą tešlą, tačiau pirmasis būdas paprastesnis ir taip pat gaunasi puikiai.

  4. Įkaitiname keptuvę, pakankamai gausiai pilame aliejų ir kepame paprikas tešloje tol, kol gražiai apskrus iš visų pusių (norint tolygesnio apskrudimo, galima naudoti ir gruzdintuvę arba keptuvę giliu dugnu).

  5. Iškepusius paprikos gabalėlius sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintume aliejaus perteklių. Tiekiame ant stalo ir lydimi vasariškos nostalgijos gardžiuojamės paprastu, tačiau ilgam atminty išliksiančiu ir ne kartą dar gaminamu neįprastu patiekalu, priversiančiu mėgautis kiekvienu nauju kąsneliu.

Receptą atsiuntė Aeilita
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Žiediniai kopūstai bus skanesni, jei juos virsite arba troškinsite piene.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Kukurūzai su medumi Varškės pyragas su pudingu Silkė su cinamonu Želė tortas „Vasarėlė“ Troškintos kiaulienos kepenėlės Tiršta vištienos ir pievagrybių sriuba
Reklama
Prisijunk prie mūsų!