Greita paieška
Receptai
Draugai

Ypatingoji vištiena

Ypatingoji vištiena
Ypatingoji vištiena
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas 2

Kategorijos: Paukštiena
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Marinatui:
  • Druska
  • Pipirai
  • Citrina , 3 vienetai
  • Čiobreliai , 1 pundelis
  • Rozmarinas , 1 pundelis
  • Česnakai , 6 skiltelės
Salotoms:
  • Alyvuogių aliejus
  • Graikinių riešutų aliejus , 2 valgomieji šaukštai
  • Rėžiukai , 2 pundeliai
Vištienai:
  • Višta , 2,5 kilogramo
  • Svogūnas , 1 vienetas
  • Vištienos sultinys , 0,5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Sutraiškykite česnako skilteles. Perpjaukite citrinas per pusę.

  2. Į indą sudėkite žoleles ir česnaką. Išspauskite citrinų sultis. Įdėkite šiek tiek pipirų, druskos. Išmaišykite ir mišiniu įtrinkite vištą.

  3. Įtrynę sudėkite viską, kad liko dubenyje į pačią vištą.

  4. Stambiai supjaustykite svogūną ir išdėliokite kepimo formoje.

  5. Ant viršaus uždėkite vištą. Suriškite jos kojas pasirinktu siūlu.

  6. Supilkite ant vištos inde likusį marinatą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska.

  7. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 1 h 15 minučių.

  8. Iškepusią vištą išimkite iš kepimo formos ir idėkite į dubenį 10 minučių, kad nusivarvėtų.

  9. Nukoškite kepimo metu susidariusius riebalus. Tada į kepimo formą supilkite šiltą vištienos sultinį, atmirkykite viską ir perkoškite.

  10. Į gautą skysti įspauskite pusę citrinos, įberkite šiek tiek druskos, ir graikinių riešutų aliejaus. Išplakite šluotele.

  11. Supjaustykite vištą.

  12. Į indą sudėkite rėžiukus (arba salotas), užpilkite šiek tiek gauto padažo ir sudėkite smulkiuosius vištienos gabaliukus.

  13. Vištieną tiekite su salotomis, padažu ir skrudintomis bulvėmis.

Komentarai2
edita

skanu

edita

skanu

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Aštrus svogūnų kvapas nedirgins akių, jei prieš pjaustydamos peilį suvilgysite šaltu vandeniu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Dešrelės su bulvėmis Įdaryti makaronų vamzdeliai Kukurūzai su medumi Žuvienė iš upėtakio Nugarinės šašlykas Želė tortas „Vasarėlė“
Reklama
Prisijunk prie mūsų!