Želė tortas
- Pienas , 1 litras
- Cukrus , 3 valgomieji šaukštai
- Želatina , 3 valgomieji šaukštai
- Želė , 3 pakeliai
- Vanduo , 1,5 litro
Paruoškite želė kaip nurodyta ant pakelio. Turi buti 1,5 l želė.
Šaltame vandenyje išbrinkinkite želatiną.
Į puodą supilkite pieną, cukrų ir pakaitinkite, supilkite išbrinkintą želatiną ir maišydami kaitinkite, kol želatina ištirps, tik neužvirkite. Atvėsinkite pieną su ištirpinta želatina.
Sustingusią žele supjaustykite ir suberkite į puodą su atvėsintu pienu, atsargiai išmaišykite ir per naktį palikite šaldytuve. Galite įdėti ir vaisių, bus dar skaniau.
- Komentuoti

rftetgreyg

Pastabele,seimininkelei (nevykes receptas) 1,5 litro vandens reikalingas 3 pakeliai zele paruosimui,o zelatinui isbrinkinti vandenuko reikia apie stikline. Saunuole kad bandai,tik nenusimink,bandyk dar ir tikrai pasiseks.

aš vietoj pieno naudoju kefyrą - gaunasi skani ir švelni rūgštelė

zele yra spalvota ir saldi, o zelatina tik milteliai, skatinantys skysty stingti.

kuo skirias yele nuo zelatino?
Panašūs receptai
Daugiau receptųPienas puikiai pašalina rašalo dėmes, valo paauksuotus rėmus, veidrodžius ir klavišus. O skalbiant užuolaidas, rekomenduojama į balinimo tirpalą įpilti šiek tiek pieno. Užuolaidos atrodys, kaip naujos.
Rodyti kitą patarimą