Želė tortas
- Pienas , 1 litras
- Cukrus , 3 valgomieji šaukštai
- Želatina , 3 valgomieji šaukštai
- Želė , 3 pakeliai
- Vanduo , 1,5 litro
Paruoškite želė kaip nurodyta ant pakelio. Turi buti 1,5 l želė.
Šaltame vandenyje išbrinkinkite želatiną.
Į puodą supilkite pieną, cukrų ir pakaitinkite, supilkite išbrinkintą želatiną ir maišydami kaitinkite, kol želatina ištirps, tik neužvirkite. Atvėsinkite pieną su ištirpinta želatina.
Sustingusią žele supjaustykite ir suberkite į puodą su atvėsintu pienu, atsargiai išmaišykite ir per naktį palikite šaldytuve. Galite įdėti ir vaisių, bus dar skaniau.
- Komentuoti

rftetgreyg

Pastabele,seimininkelei (nevykes receptas) 1,5 litro vandens reikalingas 3 pakeliai zele paruosimui,o zelatinui isbrinkinti vandenuko reikia apie stikline. Saunuole kad bandai,tik nenusimink,bandyk dar ir tikrai pasiseks.

aš vietoj pieno naudoju kefyrą - gaunasi skani ir švelni rūgštelė

zele yra spalvota ir saldi, o zelatina tik milteliai, skatinantys skysty stingti.

kuo skirias yele nuo zelatino?
Panašūs receptai
Daugiau receptųMišrainė gražiau ir skaniau atrodys, jei kiekvieną daržovių rūšį apipilsite aliejumi ir tik po to sumaišysite.
Rodyti kitą patarimą