Greita paieška
Receptai
Draugai

Žemaičių blynai

Žemaičių blynai
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Bulvės , 6 vienetai
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
  • Miltai , 4 valgomieji šaukštai
  • Druska , 2 žiupsneliai
  • Virta mėsa , 300 gramų
  • Svogūnai , 1 vienetas
  • Prieskoniai pagal skonį , 1 žiupsnelis
  • Aliejus, kepimui , 100 mililitrų
  • Greitinė , 50 gramų
  • Sviestas , 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Išvirtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir gerai išminkyti tešlą.

  2. Išvirtą mėsą sumalti ir sumaišyti su kepintu svogūnu ir prieskoniais.

  3. Iš bulvių tešlos darytis paplotėlius, įdėti mėsos įdaro ir suformuoti ovalius žemaičių blynus.

  4. Kepti aliejuje ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus.

  5. Padažui ištirpdyti grietinę su sviestu, paskaninti druska.

Receptą atsiuntė Laima
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Dėdamos į tešlą razinas, apvoliokite jas miltuose. Tuomet jos vienodai pasiskirstys tešloje.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtos “gėlytės” Dešrelės su bulvėmis Žemaičių blynai su faršu Miltiniai blynai Grybų padažas Šašlykas orkaitėje
Reklama
Prisijunk prie mūsų!