Greita paieška
Receptai
Draugai

Žemaičių blynai su varške

Žemaičių blynai su varške
Rekomenduojame:
Įvertino 5 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Bulvės , 6 vienetai
  • Kiaušiniai , 3 vienetai
  • Miltai , 4 valgomieji šaukštai
  • Druska , 3 žiupsneliai
  • Džiūvėsėliai , 4 valgomieji šaukštai
  • Varškė , 300 gramų
  • Aliejus, kepimui , 100 mililitrų
  • Grietinė , 50 gramų
  • Sviestas , 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves išvirti su lupenomis, nulupti, sumalti, įmušti 2 kiaušinius, įberti druskos, miltus ir gerai išminkyti tešlą.

  2. Įdarui sumaišyti varškę, 1 kiaušinį ir druskos pagal skonį.

  3. Iš bulvių tešlos darytis paplotėlius, įdėti šaukštą varškės įdaro, suformuoti ovalius žemaičių blynus ir apvolioti juos džiūvėsėliuose.

  4. Kepti aliejuje ant nestiprios ugnies, kol gražiai apskrus.

  5. Padažui pakaitinti grietinę ir sviestą, paskaninti druska.

Receptą atsiuntė Laima
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Suvytusius ridikėlius atgaivinsite, pamerkę jų lapus į vandenį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Įdaryti makaronų vamzdeliai Želė tortas „Vasarėlė“ Sūrio padažas makaronams Troškintos kiaulienos kepenėlės Grybų padažas Žemaičių blynai su faršu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!