Greita paieška
Receptai
Draugai

Žiedinių kopūstų sriuba su saulėgražomis

Žiedinių kopūstų sriuba su saulėgražomis
Rekomenduojame:
Įvertino 6 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Žiediniai kopūstai , 1 kilogramas
  • Svogūnai , 1 vienetas
  • Porai , 300 gramų
  • Saulėgrąžų aliejus , 2 valgomieji šaukštai
  • Druska , 1 arbatinis šaukštelis
  • Saulėgrąžos , 4 valgomieji šaukštai
  • Paprikos milteliai , 1 žiupsnelis
  • Kvietiniai miltai , 1 valgomasis šaukštas
  • Aliejus , 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuskabomi žali žiedinio kopūsto lapai, patrumpinamas kotas ir plati galvutė 20 minučių panardinama į drungną vandenį, kad išplauktų galimi nešvarumai ir vabaliukai.

  2. Paskui kopūstas užpilamas švariu vandeniu ir 25 minutes verdamas ant mažos ugnies.

  3. Nupjaustomos tamsžalės porų lapų dalys ir šaknelės, jie gerai nuplaunami ir supjaustomi plonais žiedeliais.

  4. Svogūnas nulupamas ir susmulkinamas. Dideliame prikaistuvyje įkaitinamas aliejus ir jame kepinami svogūnai, kol gražiai pagelsta.

  5. Sumetami porai ir viskas kartu pakepinama 3 minutes, paskui suberiami miltai ir dar kiek pakaitinama. Po truputi supilamas 1 l sultinio, kuriame virė žiedinis kopūstas.

  6. Tada sriuba užvirinama, pagardinama paprikomis, pasūdoma.

  7. Žiedinio kopūsto galvutė išskirstoma žiedinėliais, koteliai susmulkinami ir viskas suberiama į srubą. Dar kartą užvirinama.

  8. Saulėgrąžos kepinamos aliejuje, kol vos vos paruduoja. Tada jos suberiamos į sriubą.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Valgant kopūstus, greičiau praeina fizinis ir protinis nuovargis.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Kepta žuvis marinate Vanilinis ledų kokteilis Želė tortas „Vasarėlė“ Šokoladinis kokteilis "Šokoladinis dangus" Ridikėlių ir agurkų salotos Lengvai paruošiami blynai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!