Žiemos arbata
1 ½ l vandens
3 šaukštai juodos arbatos
1 butelis raudono vyno
1 citrinos sultys ir sutarkuota žievelė
1 cinamono lazdelė
½ pakelio gabalinio cukraus arba gabalinio cukranendrių cukraus (250 g)
250 ml konjako (nebūtinai)
Į arbatinuką sudėkite arbatžoles ir užpilkite jas verdančiu vandeniu. Palaikykite 5 min., kad pritrauktų.
Į vyną sudėkite cukrų, cinamoną, supilkite citrinos cultis ir suberkite sutarkuotą citrinos žievelę ir užvirinkite.
Arbatą ir raudono vyno mišinį perkoškite. Sumaišykite juos ir dar kartą užvirinkite. Supilkite konjaką. Arbatą patiekite iškart, nelaukdami, kol ji atauš. Gerdami karštą žiemos arbatą, pajusite, kaip po visą kūną pasklinda maloni šiluma.
- Komentuoti

dabar, kai namuose jau šalta - labai geras gėrimas...
Panašūs receptai
Daugiau receptųKepant žuvį nebus nemalonaus žuvies kvapo, jei į keptuvę įdėsite porą citrinos griežinėlių.
Rodyti kitą patarimą