Greita paieška
Receptai
Draugai

Žirnių sriuba su grybais

Žirnių sriuba su grybais
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Karštos sriubos, Sriubos
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Reikės:
  • Džiovinti grybai , 50 gramų
  • Žirniai , 100 gramų
  • Svogūnas , 1 vienetas
  • Druska
  • Žalumynai
  • Aliejus , 2 valgomieji šaukštai
  • Vanduo , 2 litrai
Gaminimo instrukcija:
  1. Žirnius nuplaukite, užpilkite šiltu vandeniu ir palikite kol išbrinks. Grybus užpilkite šaltu vandeniu, nuplaukite, užpilkite vandeniu ir palikite 20-40 min. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite.

  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepinkite, kol suminkštės ir taps skaidrūs. Grybus smulkiai supjaustykite, suberkite į svogūnus ir pakepinkite 5-7 min. Tuo metu užkaiskite puodą su vandeniu, kaitinkite, kol vanduo užvirs, pasūdykite.

  3. Į verdantį puodą supilkite vandenį, kuriame buvo užmerkti grybai. Suberkite žirnius ir virkite, kol suminkštės (tačiau išlaikys formą).

  4. Suberkite grybus ir svogūnus. Pakaitinkite, kol užvirs, sumažinkite ugnį ir dar pavirkite keletą minučių. Druskos ir žalumynų berkite pagal skonį.

  5. Sriubą išpilstykite į lėkštes, patiekite su duona arba džiūvėsėliais.

Receptą atsiuntė Daiva
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Kaitinamas pienas neišbėgs, jei prieš kaitinant puodo šonus patepsite sviestu arba margarinu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Rikotos sūrio pyragas Mėsos troškinys su daržovėmis Šalta kava su sultimis Krabų lazdelių suktinukai Grybų padažas Faršu įdarytos paprikos
Reklama
Prisijunk prie mūsų!