Žuvies šaltiena
- Žuvies filė , 400 gramų
- Pomidorų padažas , 1 stiklinė
- Citrina , 1 vienetas
- Svogūnai , 1 vienetas
- Želatina , 50 gramų
- Citrinos sulčių , 3 valgomieji šaukštai
- žirnių šaldytų , 100 gramų
- Actas , 1 valgomasis šaukštas
- Paprika saldžioji malta , 1 arbatinis šaukštelis
- pipirų baltųjų , 6 vienetai
- Lauro lapai , 1 vienetas
- Druska , 2 žiupsneliai
Žirnius suberkite į verdantį vandenį ir virkite penkias mintes.
Želatiną užmerkite šaltame virintame vandenyje.
Paimkite gilią keptuvę ir sudėkite nuluptą ir stambiais žiedais supjaustytą svogūną bei užpilkite 0,5 litro vandens sumaišyto su citrinų sultimis . Suberkite prieskonius ir užvirkite.
Šiame mišinyje 10 minučių virkite žuvį ir vieną kartą apverskite.
Žuviai leiskite atvėsti sultinyje ir tada ją supjaustykite stambiai.
Į atskirą indą nukoškite 250 ml sultinio, supilkite pomidorų padažą, vyną ir actą. Pasūdykite, įberkite maltos paprikos ir pakaitinkite.
Želatiną ištirpinkite karštame pomidorų mišinyje.
Į šaltienai skirtą formą įpilkite ploną sluoksnį pomidorų mišinio ir palaikykite šaldytuve, kol sustings. Tada ant viršaus sudėkite žuvį, sumaišytą su žirniais ir apliekite pomidorų mišiniu ir leiskite visiškai sustingti.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųKepenys iškeps tolygiai, jei jas kepsite tik gerai atšildę, nes tik ką ištrauktos iš šaldytuvo jos keps netolygiai.
Rodyti kitą patarimą