Žuvies sriuba su kuskusu „sicilietišku stiliumi“
- Salierai, stiebai , 2 vienetai
- Svogūnai , 1 vienetas
- Česanakas , 3 skiltelės
- Aitriosios paprikos dribsniai , 1,5 arbatinio šaukštelio
- Ančiuviai , 1 vienetas
- Pomidorai , 2 vienetai
- Baltas vynas, sausas , 125 mililitrai
- Sultinys, daržovių , 500 mililitrų
- Kuskusas , 50 gramų
- Žuvies filė , 250 gramų
- Santa Maria petražolės , 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinos žievelė , 0,5 vieneto
- Druska , 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai , 1 žiupsnelis
- Santa Maria muskatas , 1 žiupsnelis
- Kaparis , 4 vienetai
- Pastarnokai
Prieš pradėdami ruošti sriubą plonais griežinėliais supjaustome pastarnoką, apibarstome druska, muskato riešutu, pašlakstome aliejuje ir kepame įkaitintoje orkaitėje.
Puode įkaitintame aliejuje apkepiname susmulkintą svogūną, salierus ir česnaką, kai šiek tiek suminkštės suberti aitriųjų paprikų dribsnius, įdėti ančiuvį. Pagardinti druska ir pipirais.
Sudedame susmulkintus pomidorus (prieš pjaustant geriausia nuimti odelę), supilame vyną, sultinį ir užverdame.
Užvirus sumažiname ugnį ir dar paverdame kelias minutes. Supilame kuskusą.Dar šiek tiek sumažiname ugnį ir sudedame žuvies filė.
Patiekiant įpilame sriubą ir ant viršaus dedame stambiai sutrupintą žuvį. Pabarstome petražolėmis, citrinos žievele. Puošiame kapariu ir šalia – pastarnoko skrebučiu.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųApsinuodijus alkoholiu ar vaistais, padės stipri arbata su pienu.
Rodyti kitą patarimą