Žuvis senovės lenkų būdu

1 kg gėlavandenių žuvų (geriausiai karpių),
prieskoninių daržovių (be kopūstų),
druskos,pipirų
Padažas:
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštas medaus,
1 šaukštas razinų,
1 šaukštas migdolų,
1/2 citrinos,
3 gvazdikėliai,
cukraus.
Žuvį nuvalyti, paruošti filė, supjaustyti porcijomis, pabarstyti druska ir pipirais.Prieskonines daržoves užpilti 2 stiklinėmis vandens ir virti apie 20 min.
Po to sudėti žuvį į nuovirą ir 15-20 min., virti ant mažos ugnies.Iš sviesto ir miltų paruošti baltą uždarą. Supilti medų, citrinos sultis, suberti razinas, migdolus ir prieskonius. Išvirtą žuvį sudėti į pusdubenį.Apipilti padažu (iš keptuvės), papuošti žaliomis petražolėmis ir migdolų drožlėmis.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųBlynai bus ploni ir traškūs, į tešlą dėkite kietai išplaktų kiaušinių baltymų. Tik maišyti reikia labai atsargiai (iš viršaus į apačią) ir greitai, kad tešla nešiltų ir pasidarytų korėta.
Rodyti kitą patarimą