Spice.lt

Austrės su lietuviškais obuoliais

Austrės su lietuviškais obuoliais

Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Atsargiai atverkite austres, laikydami kiautą rankšluosčiu, kruopščiai pjaudami per pagrindinį nervą.

  2. Nuplaukite obuolį ir supjaustykite lazdelėmis ( 5 mm storio ir kelių centimetrų pločio).

  3. Sukarpykite kelis Nori jūros dumblių lapus.

  4. Austres sudėkite ant žalių salotų ar grūsto ledo.

  5. Uždėkite Nori ir obuolių gabalėlius ant austrių.

    Kulinarinis loftas „Čiop Čiop“ austrių sezono proga parengė specialų austrių ir šampano derinimo kursą. Jo metu „Čiop Čiop“ šefas prancūzas Marcas d’Erceville supažindins su skirtingais austrių patiekimo būdais. Šiam kursui Vyno akademijos ekspertai priderino šampaną „Moutard“. Austrių ir šampano deriniai bus vertinami spalio 27 dieną, o dabar šefas Marcas d‘Erville siūlo pasitelkti sezoninius produktus – rūgščius lietuviškus obuolius, kurių šiuo metu apstu turguose ir soduose.

    Daugiau apie kursą: http://www.ciopciop.lt/kursas/austres-sampanas-61