Spice.lt

Bantukai

Bantukai

Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Porcijų skaičius: 20
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirktą bemielę sluoksniuotą tešlą išimam iš šaldytuvo, atšaldom pagal instrukciją ant įpakavimo.

  2. Kiekvieną tešlos lapelį perpjaunam išilgai per pusę į 3 dalis ir kiekvieną juostelę dar perpjaunam per pusę. Gausis stačiakampiai. Kiekvieną stačiakampį paėmę už galų sukam į priešingas puses, kol gausis bantukas. Viduriuką bantuko suspaudžiam tarp dviejų pirštų, kad kepant bantukas neatsisuktų.

  3. Po to visus bantukus išdėliojam ant kepimo popieriaus, paliekant po 2 centimetrus tarpelius tarp jų, nes kepant bantukai padidės.

  4. Pašaunam į įkaitintą orkaitę, kepam 15 min 200 laipsnių temperatūroj. Iškeptus ir ataušusius pabarstom cukraus pudra.
    Skanūs trapučiai tiesiog nepakartojami netikėtų svečių sutikimui ir tiesiog prie arbatėlės puodelio:)