Spice.lt

Bruni ma buoni

Bruni ma buoni

Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų skaičius: 30
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Lazdyno riešutus paskrudiname orkaitėje 7 - 10 minučių 200°C temperatūros orkaitėje.

  2. Kol skrunda riešutai, atskiriame 8 kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus plakame elektriniu plaktuvu (iki baltymai sustandėja plakame lėtai, o kai jau sustandėja, plakimo greitį padidiname ir plakame keletą minučių iki standžių putų). Tada supilame cukrų ir išplakame viską elektriniu plaktuvu.

  3. Paskrudintus riešutus atvėsiname ir sumalame virtuviniu kombainu ar kavamale iki rupios masės.
    Riešutų miltus supilame į išplaktus baltymus ir atsargiai juos įmaišome iki vientisos masės.

  4. Masę supilame į puodą ant viryklės ir ,nuolat maišydami, kaitiname ant mažos ugnies apie 10-15 minučių, kol pradės karamelizuotis cukrus ir masė ims tirštėti bei gražiai pagels ir taps panaši į kietoką manų košę.

  5. Kai masė atvėsta, rankomis formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dedame juos į popieriumi išklotą skardą. Kepame 160°C orkaitėje apie 40 minučių.

  6. Ant mažos ugnies išlydome šokoladą. Kai sausainiai jau iškepę, kiekvieną jų panardiname į lydytą šokoladą ir dedame į lėkštę (šokoladine kepure į viršų). Kol šokoladas dar nesustingo, galima papuošti pabarstukais.