Spice.lt

Bulviniai blynai su lašiša

Bulviniai blynai su lašiša

Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Porcijų skaičius: 4
Ingredientai Garnyrui:
Ingredientai Blynams:
Gaminimo instrukcija:
  1. Sutarkuokite nuluptas bulves ir svogūną. Dudėkite į dubenį su šaltu vandeniu. Palikite jame 20-30 minučių.

  2. Į tą laiką išplakite kiaušinius kartu su miltais, pipirais, druska ir paprikos milteliais. Plakite iki vientisos masės.

  3. Išmirkytas bulves labai gerai nusunkite. Galite panaudoti ir popierinius rankšluostukus.

  4. Į nusausintas bulves supilkite išplaktų kiaušinių masę. Viską gerai išmaišykite ir uždenkite maistine plėvele, kad bulvės nepatamsėtų.

  5. Iškepkite vieną blyną. Jei, jūsų nuomone, prieskonių netrūksta, kepkite likusius po 5 minutes vienai pusei ant vidutinės ugnies. Blynukai gražiai apskrus.

  6. Iškeptus nusausinkite popieriniu rankšluostėliu, kad nebūtų riebūs.

  7. Dėkite blynus į lėkštes. Ant jų po gabalėlį lašišos (skaniausia su rūkyta lašiša), šaukštelį grietinės ir pabarstykite krapų.

  8. Paprasta ir skanu!