Sutarkuokite nuluptas bulves ir svogūną. Dudėkite į dubenį su šaltu vandeniu. Palikite jame 20-30 minučių.
Į tą laiką išplakite kiaušinius kartu su miltais, pipirais, druska ir paprikos milteliais. Plakite iki vientisos masės.
Išmirkytas bulves labai gerai nusunkite. Galite panaudoti ir popierinius rankšluostukus.
Į nusausintas bulves supilkite išplaktų kiaušinių masę. Viską gerai išmaišykite ir uždenkite maistine plėvele, kad bulvės nepatamsėtų.
Iškepkite vieną blyną. Jei, jūsų nuomone, prieskonių netrūksta, kepkite likusius po 5 minutes vienai pusei ant vidutinės ugnies. Blynukai gražiai apskrus.
Iškeptus nusausinkite popieriniu rankšluostėliu, kad nebūtų riebūs.
Dėkite blynus į lėkštes. Ant jų po gabalėlį lašišos (skaniausia su rūkyta lašiša), šaukštelį grietinės ir pabarstykite krapų.
Paprasta ir skanu!