Spice.lt

Bulvių apkepas

Bulvių apkepas

Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Ingredientai Reikės:
Gaminimo instrukcija:
  1. Mėsą supjaustykite 1 cm storio gabalėliais, išmuškite, ištepkite garstyčiomis ir padėkite šaltai 20 min. Paskui apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje.

  2. Nuluptas bulves sutarkuokite bulvine trintuve, nusunkite skystį ir supilkite į tarkius grietinėlę. Pastoviai maišant suberkite po šaukštą visus miltus.

  3. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius palengva išsukite ir supilkite į tarkius. Pagardinkite druska ir pipirais.

  4. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į bulvių masę. Kepimo formą ištepkite sviestu ir dugną išklokite mėsos gabalėliais.

  5. Pabarstykite juos druska. Ant mėsos supilkite bulvių masę ir apibarstykite tarkuotu sūriu.

  6. Uždenkite kepinį folija, skardą įkiškite į vidurinę orkaitės lentynėlę ir kepkite 20 min. 180 laipsnių temperatūroje.

  7. Paskui nuimkite foliją ir dar pakepkite 10-15 min. Iškepusį apkepą truputį atvėsinkite ant grotelių, supjaustykite ir patiekite su norimu padažu.