Spice.lt

Cepelinai

Cepelinai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite bulves. Naudodami sūrmaišio audinį, sutarkuotas bulves nusunkite, nuspausdami kiek galima daugiau skysčio.

  2. Sunką palikite nusistovėti. Skystį atsargiai nupilkite, o dubens dugne nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkuotų bulvių masę.

  3. Įdėkite sutrintas virtas bulves, pasūdykite ir gerai išminkykite. Gerai išminkyti bulvių masę yra labai svarbu, nes kitaip, verdant, cepelinai gali suirti,"išsižioti".

  4. Į dubenį sudėkite maltą mėsą (vietoje kiaulienos galite naudoti kalakutieną, arba padidinti jautienos ar veršienos kiekį)

  5. Keptuvėje riebaluose pakepinkite svogūną. Į mėsą suberkite pakepintą svogūną, druską, pipirus, įmuškite kiaušinius ir gerai išminkykite.

  6. Paimkite gabalėlį (1 matavimo puodelį) bulvių masės, išplokite jį ant delno ar ant pamiltuotos lentos, iki ¼ colio storio, į centrą įdėkite kupiną šaukštelį mėsos masės. Bulvinio paplotėlio kraštus užlankstykite ir užglaistykite. Tarp rankų pavoliodami, padarykite kiaušinio formos. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį.

  7. Virkite, retkarčiais pamaišant, apie 20 -25 minutes.

  8. Išimkite iš vandens ir nuvarvinus, dėkite į pašildytą lėkštę.

  9. Smulkiai supjaustytus rūkytus lašinukus sudėkite į įkaitintą keptuvę. Kai truputį apkeps, sudėkite susmulkintą svogūną. Pakepinkite, kol svogūnas gražiai pagels. Truputį atvėsinus, supilkite grietinę, gerai išmaišykite. Pašildykite, bet neužvirkite. Pilkite padažą ant cepelinų.

  10. Pastaba: vietoj mėsos įdarui galima naudoti varškę. Pagal tradiciją, su varškės įdaru cepelinai būna apvalūs