Gaminant patartina būti su guminėmis pirštinėmis. Jeigu norite, kad padažas būtų švelnesnis, dalį čili galima keisti pomidorais,
Pipirus įpjauti išilgai.
Puode užvirinti vandenį ir sudėti pipirus. Palikti karštame vandenyje 2 - 3 minutes.
Pipirus perkelti į dubendį su lediniu vandeniu.
Nupjauti žalius galiukus ir išimti sėklas.
Pipirus susmulkinti į 4 - 5 dalis kiekvieną.
.
Užpilti stikline vandens ir sutrinti elektriniu trintuvu.
Česnaką ir svogūną susmulkinti.
Keptuvėje įkaitinti 3 šaukštus aliejaus. Apkepti svogūnus ir česnakus.
Į keptuvę sudėti čili masę ir cukrų, druską. Palikti troškintis apie 30 minučių, pamaišant.
Atvėsinti.
Sudėti į stiklinainius. Ant viršaus užpilti aliejaus, kad padažas laikytųsi ilgiau. Laikyti šaldytuve