Spice.lt

Ėriena su sezamo ir alaus padažu

Ėriena su sezamo ir alaus padažu

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Troškintuvą pašlakstykite aliejumi ir sudėkite ėrienos gabaliukus. Šiek tiek apkepkite abi gabaliukų puses. Išimkite ir sudėkite į lėkštę.

  2. Į troškintuvą supilkite geros kokybės alų, sojos padažą, medų, sudėkite sezamo sėklas. Pavirkite ir pamaišykite.

  3. Suberkite rozmariną, paprikos ir jelapeno miltelius. Išmaišykite.

  4. Sudėkite ėrienos gabaliukus atgal į troškintuvą. Ant viršaus užpilkite vandenį.

  5. Uždenkite troškintuvą ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių celcijaus. Troškinkite 1 h 30 min.

  6. Iš troškintuvo išimkite mėsą, o jį su visu skysčiu padėkite ant viryklės. Užvirinkite ir nugriebkite riebalus - virimo metu jie bus sustumti į centrą. Leiskite pusei skysčio nusigaruoti. Tai užtruks apie 10 minučių.

  7. Tada sudėkite ėrieną atgal ir pavartydami patroškinkite kelias minutes.

  8. Tiekdami sudėkite į indą, užpilkite padažu ir pabarstykite svogūnų laiškais bei sezamu.