Spice.lt

Faršo ir grybų vyniotinis

Faršo ir grybų vyniotinis

Gaminimo instrukcija:
  1. 500 g jautienos faršo, druskos, pipirų, kvapniųjų pipirų, 2 - 3 bulvės,
    1 kiaušinis, 1 svogūnas,
    1 petražolės šaknis, 1 stiklinė troškintų grybų,
    0,5 stiklinės sultinio ar pieno, 2 - 3 šaukšto sviesto ar grietinės,
    vandens, 1 šaukštelis miltų.

  2. Faršą sumaišyti su druska ir prieskoniais, grūstomis bulvėmis, kiaušiniu, susmulkintu svogūnu, petražole, grybais, įpilti skysčio, išminkyti ir iš masės padaryti vyniotinį. Jį įdėti į keptuvą, aptepti sviestu ar grietine ir kepti valandą vidutinio karštumo orkaitėje, kas 10 minučių palaistant sultiniu ar vandeniu. Skystį, kuriame kepė vyniotinis duoti vietoj padažo. Į jį galima įdėti šaltame vandenyje išplaktų miltų ir pavirinti.

    Vyniotinį patiekti supjaustytą plonais griežinėliais su keptomis bulvėmis ir morkų salotomis. Svieste troškintų kopūstų ir agurkų salotomis. Skanaus!