Spice.lt

Garuose virta lašiša

Garuose virta lašiša

Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Porcijų skaičius: 2
Ingredientai Reikės:
Gaminimo instrukcija:
  1. Į puodą įpilkite 0,5-1 litrą vandens ir jį užvirinkite. Įberkite druskos. Toliau virkite ant didelės ugnies.

  2. Morkas supjaustykite, salierus stambiais kubeliais. Taip pat galite naudoti pirktinį šaldytų daržovių mišinį – tada nieko pjaustyti nereikės.

  3. Morkas ir salierus sudėkite garų puodą ar sietelį ir patalpinkite virš verdančios vandens. Uždenkite dangčiu ir garinkite 5-7 minutes.

  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ten šiltai laikysime daržoves, kol garuose virs lašiša.

  5. Pamaišykite. Sudėkite žirnelius ir garinkite dar 5 min. Iš esmės žirneliai turi tik sušilti.

  6. Visas daržoves sudėkite į lėkštę ir patalpinkite ją orkaitę.

  7. Lašiša supjaustykite į kelias stambias dalis. Nuimkite odą. Apibarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Sudėkite į garų puodą ir virkite, kol mėsa kepsnelio viduje taps šviesiai rožinė. Priklausomai nuo kepsnelio storio 10-15 minučių. Lašišą sudėkite į lėkštę kartu su daržovėmis.