Spice.lt

Glazūruota antiena su lazdyno riešutais, miško uogomis ir varškės kremu

Glazūruota antiena su lazdyno riešutais, miško uogomis ir varškės kremu

Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:
Ingredientai Kremui:
Gaminimo instrukcija:
  1. Antienai. Antienos krūtinėlę nusausinti popieriniu rankšluostėliu ir įpjauti odelę langeliais, ant viršaus užberti druskos. Paruoštą krūtinėlę dėti į neįkaintiną keptuvę odele žemyn ir kepti apie 7 minutes, tuomet apversti. Kai krūtinėlė bus iškepta, perdėti ją į kepimo skardą ir kepti iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 5 minutes. Tada supjaustyti antieną nedideliais gabaliukais.

  2. Uogų padažui.. Į keptuvę suberti cukrų ir kaitinti cukrų, kol jis išsilydis. Sudėti sviestą, įpilti truputį brendžio ir ,maišant, dar šiek tiek pakaitinti. Tada į keptuvę suberti uogas ir išjungti ugnį bei gerai išmaišyti.

  3. Varškės kremui. Per sietelį pertrintą varškę sumaišyti su grietine, susmulkintu česnaku bei krapais, medumi, druska, pipirais.

  4. Į sausą keptuvę suberti riešutus kartu su prieskoniais ir trumpai pakepinti.
    Į lėkštę dėti antienos griežinėlius, šaukštą varškės kremo, berti lazdyno riešutų ir viską aplieti miško uogų padažu.

    Skanaus!