Spice.lt

"Gravlax" sūdyta lašiša

"Gravlax" sūdyta lašiša

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 4
Ingredientai Marinatui:
Ingredientai Reikės:
Gaminimo instrukcija:
  1. Sugrūskti pipirus ir kalendros sėklas: suberti ant lentelės ir, spausdžiant puodo dugnu, lengvai sutrinti (galima sėklas suberti į indą ir patrinti kočėlo galu).

  2. Susmulkinkiti krapus. Sumaišyti visus sauso marinato ingredientus.

  3. Įdėti lašišos filė viena puse į gilų indą (besūdant išsiskirs daug skysčio). Sudėti druskos mišinį ant filė ir lengvai paspausti.

  4. Uždengti plastikine plėvele, prislėgti sunkiu daiktu (pvz., 2 l talpos pieno buteliu) ir padėti į šaldytuvą 1-3 dienoms.

  5. Prieš patiekiant lašišą supjaustyti – pakreipti peilį gan plokščiu kampu ir supjaustyti kuo plonesniais gabalėliais. Galima patiekti su šviežia balta duona ir citrina.