Spice.lt

Helsinkio arbata

Helsinkio arbata

Gaminimo instrukcija:
  1. 1/2 I vandens, 4-6 arbat. š. juodosios arbatos,
    4 valg. š. sirupo, pagaminto is 50-100 g cukraus,
    1 obuolys, 1 citrina, 4 švieži pipirmėtės lapeliai

  2. Vandenį užvirinti ir užplikyti arbata, palaikyti 4 minutes, kad pritrauktų, perkošti ir atšaldyti. Cukrų ištirpdyti nesmarkiai verdančiame vandenyje, virti, kol sutirštės, atšaldyti. 1-4 puodelius ar stiklines įdėti po keletą ledo kubeliu, įpilti po 1 valg. šaukštą cukraus sirupo. Obuolį nulupti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis, suberti į stiklines ar puodelius. Įpilti atšaldytos arbatos. Ant stiklinių uždėti po citrinos griežinėlį ir papuošti pipirmėtės lapeliu.