Spice.lt

Įdarytas karpis

Įdarytas karpis

Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Porcijų skaičius: 8
Ingredientai Reikės:
Gaminimo instrukcija:
  1. Karpį nuskuskite, išvalykite ir nuplaukite. Išimkite žiaunas ir akis. Atsargiai nulupkite karpio odą perpjaudami pagrindinį nugarkaulį prie uodegos ir galvos.

  2. Išimkite iš žuvies mėsą ir kaulus. Svogūnus ir morkas smulkiai supjaustykite ir pakepkite alyvų aliejuje apie 5 min.

  3. Žuvies mėsą sumalkite kartu su lašinukais ir sudėkite į dubenį. Sudėkite atvėsintus svogūnus su morkomis, džiūvesėlius, piene išbrinkusias manų kruopas, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius.

  4. Šią masę gerai išmaišykite ir atsargiai sukimškite į žuvies odą. Žuvį dėkite į garpuodį ir virkite apie 1 val. Tada gerai atvėsinkite, papuoškite žalumynais ir patiekite.