Spice.lt

Indiški migdolų saldainiai

Indiški migdolų saldainiai

Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Migdolus sudėkite į pieną ir pamirkykite ne mažiau nei valandą. Tuomet viską sumalkite blenderiu.

  2. Pamirkykite šafranus dvejuose šaukštuose šilto pieno ir leiskite nusivarvėti.

  3. Į gilų troškintuvą supilkite miglolų masę ir maišydami pavirkite 3-4 minutes.

  4. Sudėkite šafranus, nuolatos maišykite.

  5. Labai palengva įmaišykite lydytą sviestą. Maišykite tol, kol jis tolygiai įsimaišys į migdolų masę.

  6. Kai masė sutirštės, supilkite kondensuotą pieną (jei jums trūksta saldumo, įdėkite ir cukraus).

  7. Virkite dar 5-7 minutes, nuolatos maišykite, kad masė neprisviltų. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek pravėsti.

  8. Į tą laiką formą ištepkite sviestu. Pasirinkite tokią formą, kuri tilptų į šaldytuvą.

  9. Supilkite dalį masės į kepimo formą. Ant viršaus pabarstykite skaldytų pistacijų ir atliekamo šafrano.

  10. Šaldykite pusvalandį. Jei masė nebus pakankamai sustengus, šaldytuve palaikykite dar 15 minučių.