Migdolus sudėkite į pieną ir pamirkykite ne mažiau nei valandą. Tuomet viską sumalkite blenderiu.
Pamirkykite šafranus dvejuose šaukštuose šilto pieno ir leiskite nusivarvėti.
Į gilų troškintuvą supilkite miglolų masę ir maišydami pavirkite 3-4 minutes.
Sudėkite šafranus, nuolatos maišykite.
Labai palengva įmaišykite lydytą sviestą. Maišykite tol, kol jis tolygiai įsimaišys į migdolų masę.
Kai masė sutirštės, supilkite kondensuotą pieną (jei jums trūksta saldumo, įdėkite ir cukraus).
Virkite dar 5-7 minutes, nuolatos maišykite, kad masė neprisviltų. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek pravėsti.
Į tą laiką formą ištepkite sviestu. Pasirinkite tokią formą, kuri tilptų į šaldytuvą.
Supilkite dalį masės į kepimo formą. Ant viršaus pabarstykite skaldytų pistacijų ir atliekamo šafrano.
Šaldykite pusvalandį. Jei masė nebus pakankamai sustengus, šaldytuve palaikykite dar 15 minučių.