Spice.lt

Įvyniota lašiša su porų sriuba

Įvyniota lašiša su porų sriuba

Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Porcijų skaičius: 2
Ingredientai Sriubai:
Ingredientai Lašišai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Pakaitinkite svogūnų laiškus verdančiame vandenyje 30 sekundžių ir sudėkite į indą su šaltu vandeniu.

  2. Pakepinkite šoninės gabaliukus.

  3. Supjaustykite bulves vienodo dydžio gabaliukais ir palikite vandenyje.

  4. Susmulkinkite porą ir pamerkite inde su vandeniu, kad išsiplautų purvas.

  5. Į keptuvę su šonine sudėkite česnaką ir porus. Pabarstykite druskos ir įdėkite pusę šaukšto sviesto. Nuolat maišykite.

  6. Po 10 minučių sudėkite bulves ir įpilkite tiek vandens, kad viską apsemtų. Įberkite dar vieną žiupsnelį druskos, čili pipirų. Troškinkite apie 15 minučių kol bulvės suminkštės.

  7. Imkimės lašišos. Reikės nupjauti trečdalį lašišos - taip kaip pavaizduota video.

  8. Tuomet nuo likusios dalies nupjaukite odelę.

  9. Perpjaukite lašišos gabaliuką pusiau.

  10. Pirmąją nupjautą dalį perpjaukite pusiau kaip pavaizduota.

  11. Didesniuosius gabaliukus patepkite garstryčiomis, galima naudoti majonezą. Pabarstykite pipiriukais. Ant viršaus uždėlite plonuosius lašišos gabaliukus.

  12. Lašišos gabaliukai jau paruošti suvyniojimui.

  13. Du svogūno laiškus sudėkite ant lėkštės pliuso forma. Ant jų uždėkite paruoštą lašišą tik apversta puse (žiūrėkite video). Suriškite laiškus.

  14. Kepimo formą patepkite aliejumi, sudėkite surištus lašišos gabaliukus, patepkite juos aliejumi ir pakaitinkite ant didelės ugnies apie 10 sekundžių.

  15. Dėkitė į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę ir kepkite 15 minučių. Neišsigąskite, lašiša neturėjo būti kieta :)

  16. Pašildykite sriubą, supilkite ją į lėkštę, įdėkite lašišos gabaliuką, pašlakstykite padažu ir pabarstykite druska.

  17. Tai puikus patiekas romantiškai vakarienei, skanaus! ;)