Spice.lt

Jautienos sriuba iš Tibeto

Jautienos sriuba iš Tibeto

Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Porcijų skaičius: 3
Ingredientai Sriubai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Puode užvirk vandenį ir sudėk “noodle” makaronus. Virk 2 min. Makaronus nusausink ir pasidėk atskirai.

  2. Svogūną, imbierą ir česnaką nulupk ir sutarkuok ar smulkiai sukapok.

  3. Nesvylančiame puode įkaitink aliejų. Sumažink ugnį iki vidutinės, sudėk svogūną, imbierą ir česnaką, pakepink 5 min., retkarčiais pamaišydamas.

  4. Kol svogūnai kepa, supjaustyk jautieną nedideliais, kąsnio dydžio gabalėliais.

  5. Sudėk prieskonius į aliejų ir kelias sekundes pakepink. Jei nemėgsti aštriai, aitriosios paprikos nedėk. Tada sudėk mėsą ir pakepk kelias minutes.

  6. Kol mėsa kepa, supjaustyk pomidorus griežinėliais. Sudėk pomidorus į puodą.

  7. Supilk į puodą sojos padažą ir 750 ml (3 stiklines) vandens. Padidink ugnį iki didžiausios, kol vanduo užvirs. Virk sriubą 10-15 min., kol mėsa suminkštės. Tada sudėk išvirusius makaronus ir virk dar 6 min.

  8. Špinatus stambiai supjaustyk ir sudėk į puodą. Pavirk minutę ir patiek.

  9. Išmok gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt