Spice.lt

Jautienos troškinys moliniame inde

Jautienos troškinys moliniame inde

Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Ingredientai:
Ingredientai Padažui:
Gaminimo instrukcija:
  1. Jautieną ir bulves pjaustykite kubeliais, svogūnus - žiedeliais, pomidorus - griežinėliais. Jautienos kubelius pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais. Berkite į karštą aliejų ir paskrudinkite. Paskui padalykite į molinius troškinimo indelius. Ant jautienos kraukite pomidorų griežinėlius. Vėl įkaitinkite aliejų, į jį suberkite bulvių kubelius ir svogūnų žiedelius, pasūdykite ir apkepkite. Bulves su svogūnais taip pat išdėliokite ant jautienos.

  2. Gaminkite padažą. Grybus išmirkykite, paskui išvirkite mažame kiekyje vandens, išgriebkite ir atvėsinkite. Nuoviro neišpilkite. Svogūną sukapokite, o grybus supjaustykite rėžiukais. Svogūną ir grybus paskrudinkite karštame aliejuje

  3. Atskirai apkepkite miltus ir į juos supilkite grybų nuovirą, maišydamos pavirkite. Įmaišykite grietinę, keptą svogūną ir grybus, pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska

  4. Į kiekvieną puodelį įpilkite padažo. Molinukus sustatykite į karštą orkaitę ir troškinkite 30 - 40 minučių.
    Paruoštą patiekalą barstykite žalumynais.