Spice.lt

Kalakutienos troškinys “Tagine”

Kalakutienos troškinys “Tagine”

Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Porcijų skaičius: 2
Ingredientai Reikės:
Gaminimo instrukcija:
  1. Nulupk svogūnus, česnaką ir imbierą, tada smulkiai sukapok ar sutarkuok.

  2. Įkaitink keptuvėje aliejų, sudėk sutarkuotas prieskonines daržoves, kepink 5 minutes.

  3. Tuo tarpu kalakutieną (vietoje kalakutienos galima naudoti ir vištieną) perpjauk įstrižai, kad gautųsi du ne pernelyg stori gabalėliai.

  4. Įtrink kalakutieną prieskoniais (druska, pipirai ir žolelės).

  5. Kai svogūnai taps permatomi, sudėk į keptuvę šafraną ir kalakutieną, užpilk 150 ml vandens (pusė stiklinės) ir uždengęs dangčiu troškink 10 minučių.

  6. Marinuotas citrinas supjaustyk plonais griežinėliais.

  7. Kai kalakutiena išsitroškins, sudėk į keptuvę marinuotas citrinas ir alyvuoges, patroškink dar 10 min.

  8. Kol kalakutiena baigia troškintis, puode užvirk 200 ml vandens ir supilk į jį kuskusą, uždenk dangtį ir leisk pastovėti 5-10 minučių.

  9. Kai patiekalas baigs troškintis, išspausk į jį citrinos sultis. Patiek su išbrinkusiomis kuskuso kruopomis.

  10. Išmok gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt