Spice.lt

Kalėdiniai sausainukai

Kalėdiniai sausainukai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 20
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą ištirpinti, į jį berti cukrų, žiupsnelį druskos ir įdėti 2 šaukštus medaus. Viską gerai išsukti. Įmušti kiaušinį. Gerai išmaišyti.

  2. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir imbieru bei cinamonu ir įmaišyti į sviesto masę.

  3. Išminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir valandai ar dviem padėti į šaldytuvą...

  4. Ant miltuoto paviršiaus plonai iškočioti tešlą, spausti formeles ir dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi.

  5. Kepti įkaitintoje 190 °C temp. orkaitėje 8-12min. Reikia stebėti, nes sausainiai kepa greitai!

    Glajaus paruošimas:
    Šakute išplakti kiaušinio baltymą, berti cukraus pudrą, gerai išsukti. Įpilti citrinos sulčių ir dar kartą gerai išmaišyti. Puošimui naudoju vienkartinį maišelį: supilu glaistą į jį, truputį prakerpu galiuką ir puošiu (tik atvėsusius sausainius). Glaistui nepradėjus stingti galima papuošti pabarstukais.