Spice.lt

Karamelinis kremas

Karamelinis kremas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 4
Ingredientai Reikės:
Gaminimo instrukcija:
  1. Į nedidelį metalinį puodą suberkite 175 g cukraus ir 4 šaukštus vandens. Maišydami kaitinkite ant stiprios ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Virkite, kol sirupas taps gražios tamsios karamelinės spalvos.

  2. Iš karto karamelinį sirupą supilkite į apvalią negilią formą ir pasukiokite indą, kad sirupu pasidengtų kraštai. Į kitą puodą supilkite pieną, grietinėlę ir vanilinį cukrų. Kaitinkite maišydami iki virimo. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 15-20 min. atvėsti.

  3. Švariame ir sausame inde su likusiu cukrumi išplakite kiaušinius ir kiaušinių trynius. Plakite, kol masė taps kremo tirštumo. Paskui atsargiai supilkite atvėsusį pieną, išplakite ir supilkite į sirupu išteptą formą. Uždenkite folija.

  4. Formą su kremu įdėkite į kepimo indą su verdančiu vandeniu. Dėkite į orkaitę ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje 45 minutes, kol kremas sukietės. Iškepusį atvėsinkite ir pastatykite nakčiai šaltai.