Spice.lt

Kavos ir grietinėlės desertas

Kavos ir grietinėlės desertas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 10
Ingredientai Kremui:
Ingredientai Reikės:
Gaminimo instrukcija:
  1. Želatiną pamerkiau į 200 ml vandens indą ir palaikiau 1 valandą.

  2. Želatiną su vandeniu uždėjau ant ugnies. Šiek tiek pakaitinau, kad ištirptų. Užvirinti nereikia. Atvėsinau.

  3. Grietinėlę išplakiau su cukrumi.

  4. Į grietinėlę sudėjau želatiną ir gerai išplakiau. Plakiau su mikseriu, bet galima ir rankine šluotele, tik ilgiau užtruks.

  5. Gautą kremą padalinau į dvi lygias dalis.

  6. Į vieną dalį įpyliau šaltos kavos, išmaišiau, o į kitą – pieną, taip pat išmaišiau.

  7. Kremą su kava supilsčiau į desertinius indelius, po lygiai į kiekvieną ir padėjau į šaldytuvą, kad sustengtų.

  8. Ant sustengusio kavos kremo sudėjau šokoladinius rutuliukus– sausianius, tinka ir šokoladiniai rutuliukai–saldainiai su vafliu ir pan.

  9. Sausainius užpyliau kremu su pienu. Ir palikau šaldytuve 1–2 valandoms, kad sustengtų.

  10. Papuošiau likusiais šokoladiniais rutuliukais.