Spice.lt

Kiaulienos nugarinė su obuolių padažu

Kiaulienos nugarinė su obuolių padažu

Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Paruoškite nugarinę marinavimui. Nupjaustykite plėves. Pabarstykite pipirais. Gerai įtrinkite.

  2. Susmulkinkite česnaką, sukapokite rozmariną. Sudėkite į maišelį, įlašinkite aliejaus ir įdėkite į jį nugarinę. Įtrinkite prieskonius.

  3. Marinuokite 4-12 valandų.

  4. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Išimkite mėsą iš maišelio, pabarstykite druska.

  5. Įkaitinkite aliejų ir dėkite nugarinę į keptuvę. Ant didelės ugnies apskrudinkite abi puses.

  6. Tuomet 20 minučių kepkite orkaitėje arba ant keptuvės, nuolatos vartykite mėsą. Išimkite ją, padėkite į lėkštę.

  7. Į tą pačią keptuvę įpilkite ketvirtadalį puodelio obuolių acto, 2 valgomus šaukštus garstyčių padažo, 2 puodelius tikrojo obuolių sidro (jį galima pakeisti obuolių sultimis arba baltuoju vynu). Viską sumaišykite ir užvirinkite. Pakaitinkite, kad šiek tiek skysčio nusigaruotų.

  8. Išjunkite ugnį, įdėkite 2 šaukštus sviesto ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Perkoškite ir į užpilą įmaišykite šaukštą susmulkinto rozmarino.

  9. Supjaustykite nugarinę, sudėkite į lėkštę ir užpilkite padažą. Skanaus!