Spice.lt

Kiaušiniai tešloje

Kiaušiniai tešloje

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 4
Ingredientai Įdarui:
Ingredientai Tešlai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą išminkome su trečdaliu miltų ir paliekame šaltai. Likusius miltus sumaišome su citrinos sultimis, kiaušinio tryniu, trupučiu druskos ir 2-3 šaukštais vandens. Abi tešlas suminkome, iškočiojame, perlenkiame pusiau, pamušame, vėl perlenkiame ir pakočiojame.

  2. 4 kietai virtus kiaušinius nulupame, perpjauname pusiau ir išimame trynius. Ančiuvį labai smulkiai sukapojame, sumaišome su sviestu, piene išmirkyta bandele, susmulkintais kiaušinio tryniais, druska, pipirais, garstyčiomis ir kapotomis petražolėmis.

  3. Šia mase užpildome kiaušinio puseles, jas sulipdome po dvi. Kiekvieną kiaušinį įvyniojame į tešlos kvadratėlius, suspaudžiame kampus viršuje ir patepam plaktu kiaušiniu. Dedame į orkaitę ir kepame kol pagels.