Spice.lt

Krokodilas

Krokodilas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Ingredientai Įdarui:
Ingredientai Tešlai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Vanilės ankštį pavirti piene ant silpnos ugnies 5 min, po to pieną šiek tiek atvėsinti, perkošti ir dar į neatvėsusį sudėti mieles, 2 šaukštus cukraus ir išplakti.

  2. Įdėti trupučiuką druskos, du kiaušinius, aliejų ir vėl viską išplakti. Plakinį supilti į miltus, išmaišyti, padėti šiltai. Aš dubenį merkiu į karštą vandenį. Kai pakyla, pamaišyti ir vėl palaukti, kol iškils.

  3. Tešlą gerai išmaišyti, aliejumi ištepti skardą. Šiek tiek tešlos, maždaug penktadalį, reikia pasilikti krokodilo keterai ir kojoms. Skardoje formuoti ovalo formos krokodilo kūną. Tešlos storis skardoje - 0,5 cm. Iš abiejų ovalo pusių žirklėmis kas 1cm padaryti maždaug 3 cm. gylio įkirpimus.Tas vietas, kur bus krokodilo nosis ir uodega palikti nekarpytas

  4. Išilgai krokodilo kūno sukrėsti varškės įdarą, pagamintą iš varškės, 1 kiaušinio, 2-jų šaukštų cukraus, razinų.

  5. Imti po vieną tešlos juostelę ir lenkti ant varškės įdaro tai iš vienos, tai iš kitos pusės. Uždėti 2 ,,akis'' - slyvas, sukočioti trumpą tešlos juostelę ir uždėti prie akių - kakta. Ją taip pat galima žirklėmis įkirpti keliose vietose - supykęs atrodys.

  6. Toliau pagaminti ir prilipdyti kojas, sukarpyti ,,nagus'', padaryti ilgą juostą iš tešlos ir uždėti ant nugaros, ją kas 1cm įkirpti - ketera.

  7. Kepti orkaitėje apie 30 min..

  8. Galima dar papuošti citrinos - cukraus kremu. Tai daryti labai mėgsta vaikai.