Spice.lt

Kuršėnų vyniotinis

Kuršėnų vyniotinis

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Trynius išplakti su cukrumi, sudėti miltus. Atskirai iki standžių putų išplakti baltymus ir sudėti į gautą masę. Atsargiai viską išmaišyti.

  2. Skardą patepti sviestu, sukrėsti tešlą ir išlyginti. Kepti 10 - 15 min. 200°C temp. karščio orkaitėje. Ištraukus, išversti ant cukraus pudra pabarstyto rankšluosčio ir suvynioti į volelį. Palaukti kol atvės.

  3. Minkštą sviestą išsukti iki purumo ir palaipsniui supilti kondensuotą pieną. Varškę pertrinti per smulkų sietelį ir sudėti į sviesto masę. Pagal skonį įdėti citrinos sulčių. Viską labai gerai išplakti.

  4. Kremu sutepti išvyniotą biskvitą. Tada vėl suvynioti ir bent 2 val. įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

    Skanaus.