Spice.lt

Lazanija su špinatais ir varške

Lazanija su špinatais ir varške

Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Ingredientai Padažui:
Gaminimo instrukcija:
  1. Nulupkite sovūnus ir supjaustykite. Pakepinkite svieste į į keptuve sudėkite špinatus. Viską išmaišykite. Kelias minutes patroškinkite ir atvėsinkite.

  2. Apkepintus produktus sudėkite į varškę. Išmaišykite. Sudėkite pusę tarkuoto sūrio, įmuškite kiaušinius, prieskonius ir supjaustytus žalumynus. Išmaišykite.

  3. Ištirpinkite sviestą, sudėkite miltus, maišykite ir pakepkite taip 1 minutę.

  4. Nenustokite maišyti ir supilkite pieną. Šiek tiek pavirkite, kad padažas sutirštėtų. Pabarstykite druskos ir pipiriukų.

  5. Kepimo indą padenkite pomidorų pasta. Uždėkite sluoksnį lazanijos lakštų. Tuomet pusę varškės įdaro. Tuome dėkite antrą sluoksnį lakštų ir vėl varškę. Jums reikės ir trečio lazanijos lakštų sluoksnio. Ant viršaus užpilkite padažą ir banarstykite likusią pusę sūrio.

  6. Uždenkite folija ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių 40-50 minučių. likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, foliją nuimkite.