Spice.lt

Lydeka su grybais

Lydeka su grybais

Gaminimo instrukcija:
  1. 4 gabaliukų lydekos filė be odos
    3 šaukštų džiūvėsėlių
    šakelės petražolių arba mairūnų
    300 g pievagrybių
    3–4 šaukštų sviesto
    2 kiaušinių baltymų
    pusės citrinos sulčių
    druskos, pipirų
    Bulvių košei:
    400 g bulvių
    300 g morkų
    200 ml pieno
    tarkuoto muskato(nebūtina)

  2. Pievagrybius nuplauti, supjaustyti ir pakepinti šaukšte sviesto. Džiūvėsėlius, žalumynus, baltymus bei grybų masę išmaišyti.Žuvį pašlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus – grybų masę.Iš bulvių, morkų ir pieno išvirti košę. Pasūdyti, pagardinti muskatu. Paruoštą žuvį kepti 8–10 min. iki 225ºC įkaitintoje orkaitėje. Į lėkštes dėti bulvių košės, po gabaliuką lydekos. Ant viršaus uždėti grybų garnyro, užpilti tirpinto sviesto ir papuošti žalumynais.